Padobranstvo

Moto klub Airborne je moto-zrakoplovni klub te time svojim članovima ali i onima koji samo žele iskusiti neku od zrakoplovnih grana može to iskustvo i omogućiti.

Nekoliko naših članova su ujedno najpoznatiji i najiskusniji instruktori padobranstva u Hrvatskoj te vam time možemo omogućiti i uslugu organizacije skakanja padobrana na nekoliko lokacija u Hrvatskoj ili i Sloveniji od koji su najzastupljenija Zagreb i skok na Aerodormu Lučko. Osim Zagreba redovno izvodimo skokove i na Aerodromu u Varaždinu i Čakovcu ali i u Sloveniji na lokaciji u blizini Ljubljane – Šentvid Pri Stični.

Skok padobranom u tandemu informacije?

Što je tandem skok padobranom

Tandem skok

Tandem skok je u današnje vrijeme jedan od najčešćih i najsigurnija načina za iskusiti čari padobranstva iz prve ruke bez da prolazite detaljnu padobranski obuku i liječnički pregled. Sve što je potrebno proći prije ovog adrenalinskog iskustva je kratka obuka u trajanju od 15-tak minuta na kojoj će Vam biti objašnjena osnovna načela padobranstva i procedura u skakanju padobranom i spremni ste za polijetanje.
Da biste maksimalno uživali, za sve najvažnije stvari pobrinuti će se jedan od naših tandem instruktora za kojega ćete biti prikopčani te će Vam na taj naći omogućiti da sve gledate iz prvog reda.

Sa sigurnošću možemo potvrditi da je slobodan pad i skakanje s padobranom jedno od najintenzivnijih i najuzbudljivijih iskustava koje čovjek može doživjeti te će Vam zauvijek ostati u siječanju. Ukoliko i niste sigurni da je skok padobranom prava stvar za vas zasigurno će biti savršen poklon za vaše bližnje koji teže avanturističkom i pustolovnom načinu života.
U koju god skupinu spadali, kontaktirajte nas a mi ćemo se potruditi da Vam otklonimo sve sumnje i omogućimo vam da i vi otkrijete plava prostranstva rezervirana samo za najodvažnije.

U nastavku saznajte par važnih informacija u vezi tandem skokova

  • Skok padobranom u tandemu izvodite s jednim od naših tandem instruktora. Tandem instruktor je posebno obučeni padobranac sa tisuaćama skokova iza sebe i više godišnjim iskustvom. Svi naši tandem instruktori posjeduju ovlaštenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i licencu proizvođača tandem padobrana a neki od njih su i sportski natjecatelji u raznim padobranskim disciplinama.
  • Prilikom skakanja u tandemu, putnik je pozicioniran ispred tandem instruktora, leđima naslonjenima na instruktorova prsa. Putnik je opremljen posebnim sistemom veza kojim je u četiri točke prikopčan za instruktora, u ramenima i bokovima. Svaka ramena kopča drži težinu od 2200 kilograma
  • Tandem skokovima se koristi specijalno konstruiran padobran namijenjen opterećenju dviju osoba. Padobran se sastoji od glavnog i rezervnog padobrana te automata kojem  je namjena automatsko otvaranje rezervnog padobrana ukoliko glavni padobran iz nekog razloga nije otvoren.
  • Prije odlaska na skok proći ćete kratku obuku sa tandem instruktorom u kojoj ćete dobiti informacije o pojedinim fazama skok, položaju tijela u slobodnom padu, načinu prizemljenja isl. Nakon što ste uspješno prošli osnovnu obuku naša ekipa će vas opremiti i krećete prema zrakoplovu.
  • Let zrakoplova na visinu za iskakanje traje od 15 do 20 minuta što ovisi o tipu zrakoplova iz kojega se skače te visini skoka na koju ste se odlučili. No taj dio nikako neće biti nezanimljiv jer je ovo ujedno prilika za pregledavanje panorame iznad koje ćete uskoro letjeti, odnosno slobodno padati.
  • Slobodan pad traje između 30 i 60 sekundi što najviše ovisi o visini skoka. Kako je navika našeg tima da većinu putnika vodimo na 4000 metara tako možete i računati na cijelih 60 sekundi vrhunskog užitka.
  • Otvaranje padobrana se izvršava na 1500 metara iznad zemlje te nakon toga slijedi leta padobranom u trajanju od 10-tak minuta. Ovih deset minuta je savršeno za snižavanje razine adrenalina koji vam još uvijek teče žilama. Vaš instruktor će Vam ujedno omogućiti da i samostalno probate upravljati padobranom te na taj naći iskusite i taj segment padobranstva.
  • Nakon prizemljenja slijedi čestitanje zemaljske ekipe te odlazak na hladno pivo sa instruktorima. (ako nemaju još skokova za taj dan)
  • Mnogo detaljnije informacije o padobranstvu i tandem skokove možete pronaći na stranicama Padobranskog kluba Skydive Croatia ili na stranicama Tandem Experti tima koji su specijalizirani za izvođenje tandem skokova.

Obrazac za rezervaciju

Proces rezervacije vrši se u dva koraka.

Prvi korak:

Popunjavanje rezervacijskog obrasca koji se nalazi na ovoj stranici Molimo da popunite sva polja označena * da bi slanje obrasca bili uspješno. U polje napomena možete nam napisati koji termini vas interesiraju ali i postaviti dodatna pitanja. Ako vas interesira točno određeni datum, molimo da nam pošaljete upit prije uplate rezervacije/akontacije.

Drugi korak:

Nakon poslanih podataka bit ćete usmjereni na stranicu s podacima za uplatu akontacije ili cjelokupnog iznosa. Na stranici s detaljima za uplatu akontacija/rezervacija možete izvršiti uplatu jednom od ponuđenih opcija.

Novosti, najave i aktualnosti

Naše članice i partneri